Semantix työpaikkana

Semantix on Pohjoismaiden suurin kielipalvelujen toimittaja, jolla on toimistot Tanskassa, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa, sekä toimipisteet Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Chilessä ja Espanjassa. Tarjoamme käännös-, tulkkaus- ja kielikoulutuspalveluja lukuisilla eri toimialoilla toimiville asiakkaillemme. Meitä semantixlaisia on tällä hetkellä noin 400.

Kehitämme ratkaisuja, jotka tuovat lisäarvoa asiakkaillemme, henkilöstöllemme ja yhteistyökumppaneillemme. Haluamme olla kielipalvelualan johtava yritys. Rakennamme yhdessä kestävää liiketoimintaa tulevaisuuden globaaleille markkinoille, joilla teknologia ja monikielinen data ovat ratkaisevassa asemassa.

Semantix kasvaa nopeasti, ja joukossamme viihtyvät parhaiten asiakaslähtöiset, ratkaisukeskeiset ja alalla käytettävästä tekniikasta kiinnostuneet ihmiset. Tunnistatko itsesi tästä kuvauksesta? Käy katsomassa, mitä Semantixin avoimissa työpaikoissa on tällä hetkellä tarjolla.

Edut (Suomi)

Työntekijöiden hyvinvointi: Tarjoamme kaikille työntekijöillemme laadukkaan työterveyshuollon Suomen työlainsäädännön mukaisesti. Lisäksi tuemme työntekijöiden virkistystoimintaa tarjoamalla heille vuosittain liikunta- ja kulttuuritilaisuuksiin oikeuttavia virkistysseteleitä. Työntekijöiden käytössä on myös kuntoiluvälineitä, joiden avulla virkistäytyä mielenkiintoisten työtehtävien välillä.

Lounasetu: Työntekijöiden hyvä olo on meille tärkeää. Tiedämme, että taukojen pitäminen kannattaa, ja siksi kannustamme myös kunnon lounastauon pitämiseen tarjoamalla mahdollisuuden lounasseteleihin.

Kilpailukykyiset työehdot: Hyvät työehdot ovat itsestään selvä etu monissa työpaikoissa, ja niin meilläkin.

Kansainvälinen työympäristö:  Tiimimme ovat kansainvälisiä. Olemme ylpeitä siitä, että työyhteisöömme kuuluu erilaisia kulttuureita ja kansallisuuksia – myös sen ansiosta Semantixin yrityskulttuuri on niin lämminhenkinen ja monivivahteinen.  

Henkilökohtainen kehittyminen

Meille on tärkeää, että työntekijämme viihtyvät ja kehittyvät työssään. Uskomme, että jokainen yltää parhaimpaansa, kun pääsee itse vaikuttamaan omaan kehittymiseensä. Tässä hyvä vuorovaikutus lähimmän esimiehen kanssa on tärkeässä osassa.

Semantixin työntekijät käyvät esimiehensä kanssa vuosittain kehityskeskustelun, jossa sovitaan työntekijän kehitystavoitteista seuraavalle vuodelle. Tavoitteiden täyttymistä seurataan säännöllisissä jatkokeskusteluissa, ja samalla työntekijä saa esimieheltään tukea ja neuvoja tavoitteiden saavuttamiseksi.