Semantix on tulkkien keskuudessa suosituin toimeksiantaja

Novus-tutkimusyrityksen toteuttaman kyselyn tulosten mukaan Semantix on ylivoimaisesti suosituin toimeksiantaja tulkkien keskuudessa Ruotsissa. Puolet kaikista tulkeista työskentelee mieluiten Semantixille.

–  Se, että yli puolet kaikista tulkeista tekee mieluiten Semantixin toimeksiantoja on mielestäni suoraa vastakaikua niille lukuisille toimenpiteille, joita olemme toteuttaneet tulkkien päivittäisen työn helpottamiseksi. Tarjoamme koulutusta ja teknisiä apuvälineitä, hoidamme maksut sujuvasti ja ajallaan ja yritämme myös säilyttää henkilökohtaisen yhteistyötavan tulkkiemme kanssa, sanoo Semantixin konsernijohtaja Anders Uddfors.

Tutkimuksessa tulkeilta kysyttiin muun muassa heidän palkkiotasostaan, toimeksiantojen vastaanottamisen helppoudesta, henkilökohtaisesta palvelusta, toimeksiantajan tarjoamasta työnohjauksesta ja koulutuksesta sekä tulkkien päivittäistä työtä helpottavista teknisistä työvälineistä.

–  Olen erityisen iloinen siitä, että tutkimustulosten perusteella Semantix on paras eritoten siinä, miten tulkkeja välittävät koordinaattorit pitävät yhteyttä tulkkeihin. Minulle tämä todistaa, että teemme todellakin työtämme arvojemme ja toimintaohjeidemme mukaisesti ja että toimimme oikealla tavalla yhteistyössä alihankkijoiden kanssa, toteaa Semantixin tulkkauksen liiketoimintajohtaja Elisabeth Cardoso da Silva.

Semantix oli paras ja huomattavasti kilpailijoita edellä kaikilla tutkimuksessa mukana olleilla osa-alueilla eli palkkiotason, toimeksiantojen helpon vastaanottamisen, toimeksiantojen tyypin, henkilökohtaisen palvelun, työnohjauksen, koulutuksen ja teknisten apuvälineiden suhteen.

– Toimimme kasvavalla toimialalla, jolla on jatkuva haaste pystyä vastaamaan tulkkien suureen kysyntään. Siksi onkin todella tärkeää saada vahvistus tulkeilta itseltään siitä, että olemme oikealla tiellä ja olemme pystyneet vahvistamaan asemaamme hyvänä toimeksiantajana. Tutkimus on antanut meille varmuuden siitä. On suuri kunnia, että tekemäämme työtä arvostetaan, sanoo Anders Uddfors.

Lisätietoa:

Elisabeth Cardoso da Silva
Tulkkauksen liiketoimintajohtaja
elisabeth.dasilva@semantix.seJaa