Semantix ostaa tanskalaisen käännöspalveluyrityksen TextMindedin

Pohjoismaiden suurin kielipalveluyritys Semantix on ostanut tanskalaisen käännöspalveluyrityksen TextMindedin. Kauppa vahvistaa Semantixin johtavaa asemaa kielipalvelutoimialalla Euroopassa.

Yrityskaupan myötä Semantixin palveluksessa on noin 430 henkilöä ja konsernin liikevaihto on arviolta 100 miljoonaa euroa. Yrityskaupan keskeinen tavoite on hyödyntää TextMindedin huippuluokan osaamista innovatiivisten integroitujen ratkaisujen kehittäjänä. Kehittyneet ratkaisut auttavat asiakkaitamme tehostamaan liiketoimintaansa kansainvälisillä markkinoilla.

TextMinded on kotimaan liikevaihdolla (arviolta 17 miljoonaa euroa vuonna 2017) mitattuna Tanskan suurin käännöspalveluyritys, jonka palveluksessa on 80 henkilöä. Yrityksellä on lähes 30 vuoden kokemus käännösalalta, ja se on ollut alallaan innovatiivisten teknologisten ratkaisujen uranuurtaja. Tanskassa sijaitsevan päätoimipaikan lisäksi yrityksellä on konttorit Chilessä, Espanjassa, Kiinassa ja Ruotsissa.

– Käännöstoimialalla on havaittavissa kaksi vahvaa kehityssuuntaa: konsolidoituminen ja teknologisiin ratkaisuihin investoiminen. Tällä yritysostolla vahvistamme Semantixin asemaa Pohjoismaissa. Lisäksi Textminded tuo meille merkittävää teknologista osaamista, mikä on erittäin tärkeää nopeasti muuttuvassa teknologiaympäristössä ja tukee strategista panostustamme teknologiaosaamiseen kielipalvelualalla. Yhtenä alan johtavista toimijoista Euroopassa emme ole enää vain käännöspalvelujen, vaan monikielisten viestintäratkaisujen toimittaja. Meidän on jatkettava kehitystä tähän suuntaan, jos haluamme saavuttaa pitkän aikavälin tavoitteemme ja olla alamme ykkönen Euroopassa, sanoo Semantixin toimitusjohtaja Anders Uddfors.

TextMindedin myyjänä on yrityksen johtoryhmä, johon kuuluvat Britta Aagaard, Robert Etches ja neljä muuta yrityksen avainhenkilöä. Kaikki siirtyvät yrityskaupan mukana uuteen organisaatioon. Britta Aagaard vastaa Semantixin toiminnoista Tanskassa sekä TextMindedin nykyisten tytäryhtiöiden toiminnasta, ja Robert Etchesistä tulee Semantixin käännöstoiminnan innovaatioista vastaava johtaja.

– Semantixin koon ja vahvuuksien ansiosta meillä on nyt loistava mahdollisuus saada aikaan muutosta toimialalla ja nousta markkinajohtajaksi Euroopassa. Uudet toimenkuvamme huippuluokan kielipalvelujen ja -ratkaisujen tuottajina ovat todella innostavat, sanoo Britta Aagaard.


Semantix on Pohjoismaiden johtava monikielisiin tulkkaus-, käännös- ja kieliteknologiapalveluihin erikoistunut yritys, joka on jo yli 50 vuoden ajan tarjonnut kielipalveluja julkisen sektorin organisaatioille ja yksityisille yrityksille. Semantixin liikevaihto on noin miljardi Ruotsin kruunua. Yrityksen toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Semantixin palveluksessa työskentelee noin 450 työntekijää. Yrityksellä on lisäksi tuhansien kieliasiantuntijoiden verkosto ympäri maailmaa. Semantixin suurin omistaja on yksityinen pääomasijoitusyhtiö Segulah V L.P.
TextMinded on Tanskan suurimpia käännöspalvelutoimistoja. Vuonna 1988 perustetun yrityksen budjetoitu liikevaihto vuodelle 2017 on noin 17 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on yli 80 työntekijää viidessä maassa. Kumppaniverkosto kattaa satoja kielen ja viestinnän asiantuntijoita eri puolilla maailmaa. TextMindedin laajaan asiakaskuntaan kuuluu monikansallisia organisaatioita ja suuryrityksiä, julkisen sektorin toimijoita, pk-yrityksiä ja innovaatioihin keskittyviä start-up-yrityksiä. TextMindedin toiminnassa yhdistyy yli 30 vuoden kokemus ja toimialan teknologinen uranuurtajuus. Toiminnoille on myönnetty ISO 9001:2015 ja ISO 17100:2015 -laatusertifikaatit.