Semantix ostaa käännöspalveluita toimittavan Teknotrans-yrityksen

Semantix jatkaa yritysostojen sarjaansa hankkimalla omistukseensa Teknotrans AB:n. Yrityskaupan kautta Semantix vahvistaa tarjontaansa maailmanmarkkinoilla ja vakauttaa asemansa Pohjoismaiden johtavana kieliteknologiayhtiönä.

-Teknotransin yritysrakenne ja asiakaskunta tuovat Semantixille erinomaisia mahdollisuuksia vahvistaa maailmanlaajuista tarjontaa. Teknotransilla on pitkä kokemus korkealaatuisista käännöspalveluista. Yritys on myös saanut vahvan jalansijan autoteollisuudesta ja muilta teollisuudenaloilta, joten kyseessä on meille kiinnostava yritysosto. Kauppa vahvistaa Semantixin asemaa Pohjoismaiden johtavana kieliteknologiayrityksenä ja monikielisten palveluiden tuottajana, kertoo Semantixin toimitusjohtaja Patrik Attemark.

Vuonna 1971 perustetulla Teknotransilla on toimipisteet Ruotsin Göteborgissa ja Kroatian Splitissä. Toimitusjohtaja Christian Hammer on Teknotransin ainoa omistaja.

- Tämä on täydellinen hetki yrityskaupalle. Takaamme Teknotransille hyvät puitteet jatkuvaan kasvuun ja täydennämme kieliteknologiapalveluittemme valikoimaa asiakkaittemme eduksi. Semantixin ansiosta pystymme tähän, toteaa Teknotransin toimitusjohtaja Christian Hammer.

 

Semantix on Pohjoismaiden suurin kielialan yritys, joka on tarjonnut tulkkaus- ja käännöspalveluja sekä monipuolisia kieliratkaisuja julkisen sektorin organisaatioille ja yksityisille yrityksille jo yli 50 vuoden ajan. Semantixin liikevaihto on noin miljardi Ruotsin kruunua, ja yrityksen toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Konsernilla on toimistot Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa, ja lisäksi sillä on toimipisteet Kiinassa, Chilessä ja Espanjassa.  Semantixilla on noin 400 vakituista työntekijää sekä maailmanlaajuinen, tuhansista kielialan asiantuntijoista koostuva yhteistyöverkosto. Semantixin enemmistöomistaja on yksityinen pääomasijoitusyhtiö Segulah V L.P. Lisätietoa: www.semantix.fi.

Lisätietoja

Patrik Attemark, toimitusjohtaja,
+ 46 8 506 225 50
patrik.attemark@semantix.seLataaJaa