Semantix on rankattu 15. sijalle maailman suurimpien kielialan yritysten joukossa

Tämän vuoden Common Sense Advisory -raportissa Semantix sijoittuu sijalle 15 maailman suurimpien kielialan yritysten joukossa. Raportti osoittaa myös, että globalisaatiossa on tapahtunut käänne.

Common Sense Advisory asettaa vuosittain sata maailman suurinta käännösten sekä lokalisointi- ja tulkkauspalveluiden tuottajaa suuruusjärjestykseen ja esittelee ne maailmanlaajuisia kielimarkkinoita käsittelevässä raportissa. Common Sense Advisory mittaa sekä maailmanmarkkinoita että paikallistason markkinoita YK:n määritelmän mukaisesti yritysten esittämien edellisen vuoden tuottotietojen ja muiden taloudellisten tietojen perusteella sekä antaa ennusteen tulevalle vuodelle. Semantix on rankattu Pohjoismaiden suurimmaksi kielialan yritykseksi aina ensimmäisestä mittauksesta lähtien.

Common Sense Advisoryn mukaan viime aikoina nousussa ollut nationalistinen politiikka pyrkii rajoittamaan rajojen yli suuntautuvaa maailmankauppaa. Tästä on seurannut kasvavaa alueellistumista, jolla pyritään kehittämään alueellista yhteistyötä ja eri maiden välistä yhdentymistä tietyillä alueilla.

– On hyvä asia, että Semantix on nyt 15. suurin kielialan yritys maailmassa ja edelleen suurin Pohjoismaissa, mutta odotamme luottavaisina ensi vuoden raporttia, jossa äskettäin hankkimamme kielialan yritys TextMinded on mukana Semantixin tuloksessa. Koska olemme nyt monilla paikallisilla markkinoilla, pystymme myös kohtaamaan kasvavan alueellistumisen. Olemme oikealla tiellä, sanoo Semantixin toimitusjohtaja Anders Uddfors. 

Semantix on Pohjoismaiden johtava käännös- ja tulkkauspalvelujen tuottaja lähes 50 vuoden kokemuksella. Asiakkaita ovat pienet ja suuret yritykset sekä viranomaiset eri toimialoilla. Semantixin liikevaihto oli noin 900 miljoonaa kruunua, ja sillä on toimipisteet Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa, Kiinassa, Chilessä ja Espanjassa. Kaikkiaan yhtiöllä on noin 450 työntekijää ja verkostossaan noin 7 000 freelance-kielikonsulttia. Semantix on pääomarahasto Segulah V L.P.:n enemmistöosakas.

www.semantix.fi

Lisätiedot

Anders Uddfors, toimitusjohtaja
+46 (0)8 - 506 225 50, anders.uddfors@semantix.seLataaJaa