Semantix investoi on-demand-tulkkaukseen

Semantix jatkaa liiketoiminnan laajentamista ja ostaa nyt ruotsalaisen on-demand-tulkkaukseen erikoistuneen Tolkvox AB:n. Kauppa lisää merkittävästi yrityksen kielipalveluiden valikoimaa ja vastaa joustavien verkkoratkaisujen kasvavaan tarpeeseen alalla. Se vahvistaa myös Semantixin asemaa kieliteknologian johtavana yrityksenä Pohjoismaissa.

“Tolkvoxin ostaminen on hyvin tärkeä ja looginen askel Semantixin digitaalisen tarjonnan lisäämisessä pohjoismaiden kasvavilla on-demand-markkinoilla. Mobiilipohjainen on-demand-tulkkauspalvelu tarjoaa ratkaisun kieliongelmiin reaaliajassa sijaintipaikasta riippumatta. Se on mielenkiintoinen suunta kieliteknologian kehityksessä ja vaikuttaa paljon perinteisiin kielipalveluihin", sanoo Semantixin toimitusjohtaja Patrik Attemark.

Tolkvox on ruotsalainen start-up-yritys, joka on kehittänyt on-demand-tulkkausratkaisuja kolmen vuoden ajan. Yritys tarjoaa tulkkausta englannin ja 178 muun kielen välillä helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla. Sovellus tuo käyttäjän saataville ammattitaitoisia tulkkeja 30 sekunnissa, pelkällä painikkeen painalluksella ja ilman ennakkovarausta.

"On hienoa, että Tolkvoxista tulee osa Semantixin palvelutarjontaa. Näin pystymme tarjoamaan on-demand-tulkkauspalveluita Semantixin kaikille asiakkaille kellonajasta ja viikonpäivästä riippumatta", sanoo Tolkvoxin perustaja Mattias Schain, joka aloittaa Semantixilla tittelinään Business Development Manager Interpreting On-demand.

Lisätietoja

Patrik Attemark, toimitusjohtaja, patrik.attemark@semantix.se, +46 70 166 56 01


Semantix on Pohjoismaiden johtava monikielisiin tulkkaus-, käännös- ja kieliteknologiapalveluihin erikoistunut yritys, joka on jo yli 50 vuoden ajan tarjonnut kielipalveluja julkisen sektorin organisaatioille ja yksityisille yrityksille. Semantixin liikevaihto on noin miljardi Ruotsin kruunua. Yrityksen toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Semantixin palveluksessa työskentelee noin 450 työntekijää. Yrityksellä on lisäksi tuhansien kieliasiantuntijoiden verkosto ympäri maailmaa. Semantixin suurin omistaja on yksityinen pääomasijoitusyhtiö Segulah V L.P.