Segulah_Semantixin_uusi_omistaja

Pohjoismaiden suurin kielipalveluyritys Semantix, jolla on noin 300 työntekijää, saa uuden omistajan. Pääomasijoitusyhtiö Segulah V L.P. ostaa kielipalveluyrityksen sen nykyiseltä pääomistajalta, Litorina Kapital III L.P:ltä ja vähemmistöosakkailta. Semantixin operatiivisen johdon omistukset säilyvät kaupan jälkeen ennallaan.

Semantix on Pohjoismaiden johtava käännös- ja tulkkauspalveluiden toimittaja. Asiakkaita sillä on sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Konsernin liikevaihto on noin 600 miljoonaa Ruotsin kruunua ja sillä on yhteensä 12 toimipaikkaa Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Työntekijöitä on yhteensä noin 300 ja konserni maksaa lisäksi kuukausittain freelance-palkkioita noin 3 000 kielialan ammattilaiselle.

- Litorinan omistajuudessa joulukuusta 2009 lähtien yhtiö on vahvistanut pohjoismaista johtoasemaansa kehittämällä palvelutarjontaansa, asiakaslähtöisyydellään, investoimalla järjestelmiin ja vahvistamalla organisaatiotaan sekä lisäyritysostoilla. Litorinan omistuksessa Semantixin liikevaihto on noussut noin 300 miljoonasta Ruotsin kruunusta noin 600 miljoonaan Ruotsin kruunuun, vakaalla voittomarginaalilla, sanoo Lars Verneholt, Partner, Litorina Capital Advisors AB, Litorina Kapital III –rahaston sijoitusneuvonantaja. Semantixilla on vahva pohja kannattavaan kasvuun tulevaisuudessa, ja me näemme yhtiöllä olevan hyvät mahdollisuudet jatkaa positiivista kehitystä Segulahin omistuksessa”, sanoo Lars Verneholt, Partner, Litorina.

– Semantixin kehitys viime vuosina on ollut vaikuttava. Yhtiön menestys ja panostus teknisiin ratkaisuihin luovat erinomaisen pohjan tulevalle kasvulle. Nyt aiomme edetä yhdessä tulevaisuuteen, jossa sekä yritysostot että orgaaninen kasvu kuuluvat suunnitelmiin, sanoo Henrik Lif, Managing Partner, Segulah Advisor AB.

 Me olemme erittäin tyytyväisiä niin vahvaan ja pätevään omistajaan kuin Segulah. Heillä on kokemusta ja osaamista, joita tarvitaan meidän kasvumme tukemisessa tällä fragmentoituneella kielialalla. Me panostamme edelleen tekniikkaan ja prosessien tehostamiseen, jotta asiakkaamme saavat yhä korkeampaa laatua kustannustehokkaasti tuotettuna, toteaa Anders Uddfors, Semantixin konsernijohtaja.

Kauppa on tarkoitus viimeistellä heinäkuussa ja sille on saatava hyväksyntä kilpailuviranomaisilta Ruotsissa.

Lisätietoja

Anders Uddfors, konsernijohtaja, Semantix, +46 70 377 4804Jaa