Mitä verkkosivujen kääntäminen maksaa?

Mitä verkkosivujen kääntäminen maksaa?

David Karlsson työskentelee myynnintuessa Semantixin Tukholman toimistolla. Hän tekee asiakkaille tarjouksia ja valmistelee käännöstyötä yhdessä asiakkaiden kanssa. Istahdin alas Davidin kanssa selvittääkseni, miten hän menettelee kun asiakas haluaa käännättää verkkosivunsa.

Julkaistu 3.12.2015

Mitä nettisivujen kääntäminen maksaa?

– Voidakseni vastata tähän kysymykseen tarvitsen ensin lisätietoja. Kuinka paljon tekstiä on? Kuinka iso verkkosivusto on? Kuinka monelle kielelle se käännetään? Millä sisällönhallintajärjestelmällä sivusto on luotu? 

Kun asiakas laskee verkkosivuston kääntämisen hintaa, on tärkeää laskea myös asiakkaan itsensä työhön käyttämä aika. Valmistautumalla hyvin voi säästää paljon rahaa, erityisesti jos voidaan työskennellä niin, että vältytään leikkaa–liimaa-vaiheelta tuotaessa käännettyjä tekstejä verkkosivustolle.

Millaisia kysymyksiä yleensä asetat asiakkaalle?

– Aloitan yleensä kysymällä, mikä verkkosivujen julkaisujärjestelmä yrityksellä on. Useimmille suosituille järjestelmille kuten WordPress tai Episerver meiltä löytyy ratkaisu, jonka avulla käännettävät tekstit voidaan helposti eksportoida käännettäväksi ja tuoda sen jälkeen takaisin järjestelmään. Riippumatta siitä mitä järjestelmää asiakas käyttää, pyrimme aina löytämään ratkaisun, joka vie vähiten aikaa ja on kustannustehokkain asiakkaan yritykselle. 

Saadaanko käännettävät tekstit poimittua helposti suoraan verkkosivustolta?

– Kyllä, useimmiten löytyy ratkaisu, jonka avulla asiakas voi helposti viedä käännettävät tekstit ulos järjestelmästä ja tuoda valmiit käännökset takaisin järjestelmään. Tämä kannattaa erityisesti silloin, kun verkkosivusto on iso tai kun sivut käännetään monelle kielelle, jolloin tekstinkäsittelyyn menisi muuten paljon aikaa. Kuten sanottu, useimmille suurista julkaisujärjestelmistä meiltä löytyy valmis ratkaisu. Muissa tapauksissa tekniikkaosastomme auttaa löytämään parhaan ratkaisun asiakkaallemme.

Kuinka teet tarjouksen verkkosivujen käännöksestä?

– Tarjous lähtee kielikohtaisesta kustannuksesta. Analysoimme tiedostot nähdäksemme, toistuvatko jotkut tekstit monta kertaa, eli esiintyykö niissä niin kutsuttuja toistoja. Jos teksteissä on toistoa, asiakas saa alennusta, koska tekstit käännetään vain kerran ja sen jälkeen käytetään uudelleen käännöstyökalujemme avulla. 

Jos sivusto on iso eikä asiakas itse tiedä, kuinka tekstit saadaan vietyä ulos ja käännetty teksti takaisin sivustolle ilman että työhön uppoaa viikkoja, tekniikkaosastomme auttaa asiakasta. Keskustelemme mielellämme yrityksen IT-osaston tai mainostoimiston kanssa siitä, kuinka työ voidaan tehdä järkevästi.

Entäs hakusanat?

– Kysyn aina, mitä hakusanoja yritys käyttää omassa hakusanaoptimoinnissaan. Jos yrityksellä on hakukoneoptimoinnista vastaava henkilö, hän voi lähettää meille listan hakusanoista käännettäväksi. Kun lista on käännetty, saa yrityksen yhteyshenkilö validoida käännetyn listan, jotta yrityksen kohderyhmien nettisivuvierailijat muissa maissa löytävät yrityksen Googlessa.

Kuinka projekti päätetään, kun käännöstyö on valmis?

– Kun olemme toimittaneet tekstit asiakkaalle, pyydämme häntä katselmoimaan käännöksen ja antamaan meille palautetta tyylistä, sävystä ja terminologiasta. Haluamme aina olla asiakkaidemme kanssa läheisessä yhteistyössä ja hintaamme kuuluu aina käännösten päivitys palautteen mukaisesti. Kaikkea saamaamme tietoa hyödynnetään asiakkaan tulevissa projekteissa.

Ja jos asiakas kaikesta huolimatta ei ole tyytyväinen toimitukseemme, niin meillähän on asiakastyytyväisyystakuu.

 

Ruotsin kielestä lokalisoinut Semantix Finlandin käännösasiantuntija Teemu Tenhunen

Pyydä tarjous

Viimeisimmät blogipostaukset