Mitä muuta PIM on kuin keksipaketti?

Mitä muuta PIM on kuin keksipaketti?

Minulle PIM toi mieleen keksit. PIM kuulostaa hyvältä ja se on helppo sanoa, mutta muuta en asiasta tiennyt ennen kuin perehdyin aiheeseen. Tässä blogikirjoituksessa yritän selvittää, mitä PIM oikeasti on ja miksi sitä käytetään yrityksissä.

Julkaistu 19.5.2016

Mitä PIM tarkoittaa?

PIM on lyhenne sanoista Product Information Management. Se tarkoittaa tuotteiden markkinoinnissa ja myymisessä tarvittavan tiedon käsittelyä. Saattaa kuulostaa monimutkaiselta, mutta sitä se ei ole. Kuvittele mielessäsi suuri tynnyri, johon työnnetään kaikki yrityksen tuotteita koskeva teksti, kuvat ja käännökset. Niitä työstetään tynnyrissä, ja sieltä otetaan esiin eri tietokanaviin tarvittava tieto, esimerkiksi

  • nettisivuille
  • painettuihin tuoteluetteloihin
  • verkkokauppajärjestelmiin.

Miksi yritykset käyttävät PIM-järjestelmää?

PIM-järjestelmän etu on se, että kaiken tiedon ei tarvitse olla samassa paikassa ja silti tiedot toimivat yhdessä. Mietipä esimerkiksi eri paikoissa olevia toimistoja tai varastoja, joissa tietoa käsitellään eri kielillä. PIM-järjestelmän avulla kaikkea tuotetietoa pystytään käsittelemään yhdessä keskustietokannassa. Näin yritys tietenkin säästää paljon rahaa ja tekstiä ja kuvia ympäriinsä lähetettäessä tulevia väistämättömiä virheitä esiintyy vähemmän. Lyhyesti sanottuna PIM on ratkaisu, jonka avulla yrityksen tuotetietoa voidaan esittää ja parantaa yksinkertaisella tavalla julkaisukanavasta riippumatta.

Miten PIM toimii?

PIM-järjestelmässä kaikki tuotetieto kootaan yhdelle alustalle. Alustalta haetaan kaikki tieto, esityskanavasta riippumatta. Kyseessä voivat olla tekstit, käännökset eri kielille, ja kuvat. Otetaanpa esimerkki. Jos yritys julkaisee tuoteluettelon, siihen valitaan tuotteita esittelevät kuvat ja tekstit, jotka sijoitetaan automaattisesti luettelon muotoon. Sen sijaan, että lukemattomia PDF-tiedostoja läheteltäisiin edestakaisin oikolukuun, muutokset tehdään tietokantaan ja ne näkyvät automaattisesti valmiiksi aseteltuina.

Ja miksi minä kirjoitan PIMistä kun olen työssä käännösyrityksessä?

Syynä on se, että monet asiakkaat tilaavat meiltä PIM-tietoa sisältäviä käännöksiä, ja meillä on järjestelmät, joiden avulla tekstit voidaan kääntää kaikissa PIM-järjestelmissä.

Viimeisimmät blogipostaukset