Kuinka monta lukijaa verkkosivusi tavoittavat?

Kuinka monta lukijaa verkkosivusi tavoittavat?

Maapallon väestöstä puolet käyttää jo internetiä.* Globalisaation edetessä hurjaa vauhtia yrityksesi ei todellakaan kannata jättää verkkosivujen sisältöä kääntämättä. Ja kun tarjolla on lukuisia uusia markkinoita, miksi ihmeessä haluaisitkaan?

Julkaistu 19.4.2018

Älä nuku onnesi ohi

Internetin käytön voittokulkuun on monia syitä, esimerkiksi investoinnit infrastruktuurin kehittämiseen, kansainvälisen kaupan kasvu, hallitusten toimet ja hyvin kohtuulliset käyttökustannukset. Niinpä aiemmin muusta maailmasta eristäytyneet alueet ovatkin nyt vahvasti mukana maailman markkinoilla.

Vanha sananlasku ”Älä nuku onnesi ohi” onkin varteenotettava neuvo nykypäivänä. Nyt jos koskaan on hyvä hetki tarttua tarjolla olevaan markkinapotentiaaliin.

Eikä siihen vaadita sen kummempaa kuin monikielistä sisältöä.

Monikielisen sisällön merkitys

Viestimällä vain omalla kielelläsi tavoitat ainoastaan murto-osan maailmanlaajuisesta digitaalisesta lukijakunnasta. Ja vaikka lukija ymmärtäisikin sivustosi sisällön, tutkimusten mukaan hänen ostohalukkuutensa kasvaa jopa 25 prosenttia, jos tiedot ovat saatavilla hänen omalla äidinkielellään. Monikielinen sivusto on siis kannattava investointi!

Mitkä ovat internetissä eniten käytetyt kielet?

CSA Research –tutkimusorganisaation mukaan ”139 kieltä tarjoaa mitattavia taloudellisia hyötyjä”. Liiketoimintamahdollisuuksia on siis tarjolla, ja paljon. Tässä kymmenen internetissä eniten käytettyä kieltä.

Käänny käännösalan ammattilaisen puoleen

Niin digitaalisen kuin painetun sisällön kääntämisessä ja lokalisoinnissa kannattaa ehdottomasti turvautua ammattilaisten apuun. Ammattikääntäjät varmistavat, että yrityksesi brändi-imago säilyy muuttumattomana riippumatta siitä, millä kielellä sisältöä julkaistaan.

Semantix on toiminut kielipalvelualalla jo lähes 50 vuotta. Laajennamme ja kehitämme jatkuvasti palvelutarjontaamme, jotta pystymme vastaamaan nykypäivän vaatimuksiin.

Yrityksemme palveluksessa on 350 henkilöä, ja lisäksi kumppaniverkostossamme on yli 7500 kielialan ammattilaista. Kattavasta verkostostamme löytyy osaajia kaikissa kielipareissa. Yhdessä varmistamme, että yrityksesi viesti menee perille kielellä kuin kielellä.

 

* Vuonna 2017 internetin käyttäjiä oli 3,74 miljardia. Lähde: CSA Research

Viimeisimmät blogipostaukset