Laura Tolvanen

Laura Tolvanen

Tekninen dokumentoija

Laura Tolvanen on englannin kääntäjä ja kieli-intoilija, joka työskentelee teknisen dokumentoinnin ja DTP-tehtävien parissa.

Kaikki tekstit kirjoittajalta Laura Tolvanen

Sanojen alkuperiä tulee pohdittua melko usein, ja saatan usein pysähtyä jonkin sanan kohdalle miettimään sen etymologiaa. On ymmärrettävää, että näin kielialan ihmisenä pyörittelen tällaisia asioita mielessä paljon, sillä sanojen merkitysten tärkeys tulee käännöstoimiston arjessa usein ilmi esimerkiksi termien kanssa työskennellessä. Noin yleensä ottaen sanojen synnystä kuitenkin keskustellaan kovin vähän. Ja siitä, miksi sana on syntynyt tai joskus jopa keksitty.

Monien isoäitien tapaan minunkin mummini tykkäävät udella kuulumisiani. Erityisen kiinnostavaa viime aikoina on ollut harjoitteluni Semantixilla. ”Mitäs sie siellä kiännöstoimistolla oikein kiännät?”, saan välillä kuulla, jolloin vastaukseksi yritän mahdollisimman yleistajuisesti selittää jotain käännösteknologiasta ja koneiden kääntämistä teksteistä. Yleensä reaktio on: ”Ehän mie tommosista mittään ymmärrä!”