Semantix on rankattu 15. sijalle maailman suurimpien kielialan yritysten joukossa

Tämän vuoden Common Sense Advisory -raportissa Semantix sijoittuu sijalle 15 maailman suurimpien kielialan yritysten joukossa. Raportti osoittaa myös, että globalisaatiossa on tapahtunut käänne.

Common Sense Advisory asettaa vuosittain sata maailman suurinta käännösten sekä lokalisointi- ja tulkkauspalveluiden tuottajaa suuruusjärjestykseen ja esittelee ne maailmanlaajuisia kielimarkkinoita käsittelevässä raportissa. Common Sense Advisory mittaa sekä maailmanmarkkinoita että paikallistason markkinoita YK:n määritelmän mukaisesti yritysten esittämien edellisen vuoden tuottotietojen ja muiden taloudellisten tietojen perusteella sekä antaa ennusteen tulevalle vuodelle. Semantix on rankattu Pohjoismaiden suurimmaksi kielialan yritykseksi aina ensimmäisestä mittauksesta lähtien.

Common Sense Advisoryn mukaan viime aikoina nousussa ollut nationalistinen politiikka pyrkii rajoittamaan rajojen yli suuntautuvaa maailmankauppaa. Tästä on seurannut kasvavaa alueellistumista, jolla pyritään kehittämään alueellista yhteistyötä ja eri maiden välistä yhdentymistä tietyillä alueilla.

– On hyvä asia, että Semantix on nyt 15. suurin kielialan yritys maailmassa ja edelleen suurin Pohjoismaissa, mutta odotamme luottavaisina ensi vuoden raporttia, jossa äskettäin hankkimamme kielialan yritys TextMinded on mukana Semantixin tuloksessa. Koska olemme nyt monilla paikallisilla markkinoilla, pystymme myös kohtaamaan kasvavan alueellistumisen. Olemme oikealla tiellä, sanoo Semantixin toimitusjohtaja Anders Uddfors.

For mer informasjon

Patrik Attemark, Group CEO, +46 08-506 225 50, patrik.attemark@semantix.com


Semantix on Pohjoismaiden johtava monikielisiin tulkkaus-, käännös- ja kieliteknologiapalveluihin erikoistunut yritys, joka on jo yli 50 vuoden ajan tarjonnut kielipalveluja julkisen sektorin organisaatioille ja yksityisille yrityksille. Semantixin liikevaihto on noin miljardi Ruotsin kruunua. Yrityksen toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Semantixin palveluksessa työskentelee noin 450 työntekijää. Yrityksellä on lisäksi tuhansien kieliasiantuntijoiden verkosto ympäri maailmaa. Semantixin suurin omistaja on yksityinen pääomasijoitusyhtiö Segulah V L.P.