Semantix nousi sijalle 14 maailman suurimpien kielialan yritysten listalla

Semantix on tänä vuonna 14. sijalla maailman suurimmat kielialan yritykset käsittävällä Common Sense Advisoryn listalla.

Common Sense Advisory listaa vuosittain maailman sata suurinta käännös-, lokalisointi- ja tulkkauspalveluja tarjoavaa yritystä ja julkaisee raportin maailmanlaajuisista kielimarkkinoista. Uusimmassa raportissa mitataan vuoden 2017 maailmanmarkkinoita ja esitetään ennuste seuraaville vuosille. Semantix on ollut listalla Pohjoismaiden suurin yritys mittausten alkamisesta asti.

Common Sense Advisoryn mukaan kielipalveluita tuottavilla yrityksillä on edessään kaksi vaihtoehtoa: investoiminen tai kehityksestä jääminen. Haasteena alalla ovat automatisaation ja tekoälyn kehittyminen ja niihin liittyvä toimintojen yleinen tehostaminen.

– Maaliskuussa toteutunut kielipalveluyritys Amesto Translationsin osto lujittaa Semantixin jo ennestään vahvaa asemaa pohjoismaisilla markkinoilla. Yrityskauppa merkitsee suurta askelta toimintojemme vakauttamisessa entistä teknisemmän ja strategisemman palvelutarjonnan tuottamiseksi asiakkaille, toteaa Semantixin toimitusjohtaja Patrik Attemark.

Lisätietoja

Patrik Attemark, toimitusjohtaja ja konserninjohtaja, +46-8-506 225 50, patrik.attemark@semantix.se


Semantix on Pohjoismaiden johtava monikielisiin tulkkaus-, käännös- ja kieliteknologiapalveluihin erikoistunut yritys, joka on jo yli 50 vuoden ajan tarjonnut kielipalveluja julkisen sektorin organisaatioille ja yksityisille yrityksille. Semantixin liikevaihto on noin miljardi Ruotsin kruunua. Yrityksen toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Semantixin palveluksessa työskentelee noin 450 työntekijää. Yrityksellä on lisäksi tuhansien kieliasiantuntijoiden verkosto ympäri maailmaa. Semantixin suurin omistaja on yksityinen pääomasijoitusyhtiö Segulah V L.P.