Patrik Attemarkista Semantix-konsernin uusi toimitusjohtaja

Patrik Attemark on yhtiön hallituksen päätöksellä nimitetty Semantix-konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Anders Uddforsia, joka jättää yhtiön.

Semantixin hallitus on nimittänyt konsernin toimitusjohtajaksi 49-vuotiaan Patrik Attemarkin. Patrikin johdolla Semantix jatkaa aiemman strategiansa toteuttamista ja vahvistaa markkina-asemaansa Pohjoismaiden johtavana tulkkaus- ja käännöspalvelujen toimittajana sekä alan teknologisen kehityksen suunnannäyttäjänä.

”Patrikilla on laaja kokemus ylemmän johdon tehtävistä informaatiopalvelu- ja hyvinvointialoilla, ja vahva tausta IT-alalta. Näistä syistä hänellä on erinomaiset edellytykset tarttua tuleviin mahdollisuuksiin ja haasteisiin Pohjoismaiden tulkkaus- ja käännöspalvelumarkkinoilla”, toteaa Semantixin hallituksen puheenjohtaja Peter Carrick.

Patrik on aiemmin ollut Ambean johtoryhmän jäsen, vastuualueenaan yrityksen suurin divisioona Nytida. Patrik toimi tehtävässä vuodesta 2016, jolloin Ambea osti Solhagagruppenin, jonka toimitusjohtajana Patrik toimi vuodesta 2013. Lisäksi hän on toiminut Bisnode-konserniin kuuluvien Bisnode Kreditin ja InfoTorgin toimitusjohtajana vuosina 2007–2013. Hänen muita aiempia työpaikkojaan ovat Soya Group, Bankgirot ja Ericsson HP Telecommunications.

”Semantix ja yhtiön henkilöstö ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. He ovat onnistuneet hyödyntämään laaja-alaista teknologista osaamista ja luoneet sen avulla yhtiölle johtavan aseman Pohjoismaiden markkinoilla”, Patrik toteaa. ”Odotan innolla pääseväni jatkamaan Semantixin kehittämistä yhdessä yhtiön ja Segulahin kanssa.”

Patrik Attemark aloittaa tehtävässään toimitusjohtajana 2.10.2017.

”Anders johti Semantixia noin kahdeksan vuoden ajan. Tänä aikana yhtiön liikevaihto on kolminkertaistunut, kannattavuus on kasvanut, ja yhtiö on saavuttanut johtavan aseman käännös- ja tulkkauspalveluiden toimittajana Pohjoismaissa”, sanoo Semantixin hallituksen puheenjohtaja Peter Carrick. ”Lisäksi yhtiössä on toteutettu mittavia teknisiä kehityshankkeita. Hallitus kiittää nyt omasta pyynnöstään yhtiön jättävää Andersia hänen erinomaisesta työstään.”

”Työni Semantixissa on ollut hieno matka ja erittäin positiivinen kokemus. Yhtiöllä on nyt hyvät edellytykset jatkaa kehittymistään Pohjoismaiden johtavana kielipalveluyrityksenä”, Anders sanoo.

Lisätietoja:
Peter Carrick, Semantixin hallituksen puheenjohtaja, +46 (0)70 255 88 98
Patrik Attemark, Semantix-konsernin uusi toimitusjohtaja, +46 (0)70 166 56 01


Semantix on Pohjoismaiden johtava monikielisiin tulkkaus-, käännös- ja kieliteknologiapalveluihin erikoistunut yritys, joka on jo yli 50 vuoden ajan tarjonnut kielipalveluja julkisen sektorin organisaatioille ja yksityisille yrityksille. Semantixin liikevaihto on noin miljardi Ruotsin kruunua. Yrityksen toiminnalle on myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti. Semantixin palveluksessa työskentelee noin 450 työntekijää. Yrityksellä on lisäksi tuhansien kieliasiantuntijoiden verkosto ympäri maailmaa. Semantixin suurin omistaja on yksityinen pääomasijoitusyhtiö Segulah V L.P.